Kookboek Niven Kunz

Chef-kok Niven Kunz (één Michelinster) houdt er niet van om tot de nok vol te zitten. In zijn buik dan, want in zijn restaurant in Rijswijk wil hij het liefst elke avond alle tafels gevuld hebben. Daarom maakt hij vaak kleine hapjes, lichte gerechten met als hoofdingrediënt groente. Westlandse groenten, want voor de groentetelers in het kassengebied heeft hij een diepgeworteld respect. Groenten zijn sowieso ondergewaardeerd vindt Niven, ‘en de meeste mensen koken bloemkool nog steeds tot prut en gooien er dan kaassaus overheen’.

In juni 2014 is zijn kookboek NIVEN 80/20 uitgekomen, uitgegeven door Carrera. In dit boek staan veel van zijn signatuurgerechten met een heel beetje vlees of vis, of helemaal vegetarisch. Voor dit boek schreef ik de teksten, van zijn filosofie (die hij beter in de praktijk kan brengen dan op papier kan verwoorden) tot wetenswaardigheden over snijbonen, rabarber en kastomaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>