MUNCHIES

Van oktober 2014 tot december 2016 was ik hoofdredacteur van MUNCHIES, het eetcultuurkanaal van VICE. Ook was ik verantwoordelijk voor het opzetten en de lancering van het platform in Nederland. Ik schreef verhalen die in het Engels, Frans, Spaans en Duits werden vertaald en liet veel mooie verhalen door freelancers maken.

Een kleine greep uit mijn eigen verhalen:

De 21-jarige Ri-Qing nam het op Reddit op voor alle Chinese afhaalrestaurants in Nederland
“Lijkt het alleen maar zo, of vinden veel Nederlanders ons laag of machines?” Die vraag zat Ri-Qing Hu, wiens ouders een restaurant in Rotterdam hebben, al sinds jongs af aan dwars. Ik sprak hem over zijn ervaringen met onbeschofte gasten, de authentieke Chinese keuken en waarom hij zelf geen kok wil worden maar kiest voor een baan in de zorg.

IMG_8084

Hoe de enorme frietschotel van een overleden Belgische chef voortleeft
Steppegras is een spectaculair frietgerecht dat in de jaren zestig door Jean Ceustermans werd bedacht. Zijn zoon André doet er nu alles aan om zijn vaders culinaire erfenis te verspreiden.

Bij ons in de keuken zijn drugs taboe – behalve op Koningsnacht
De chef van een bekend Amsterdams restaurant vertelt anoniem hoe ze in zijn restaurant Koningsnacht en oudejaarsavond vieren, met veel drank en drugs en een razendsnel servies.

Portretfoto-Hotel-de-Goudfazant

Tien jaar is voor Hotel de Goudfazant een kleine eeuwigheid
In april 2016 was het tien jaar geleden dat de oprichters van Hotel de Goudfazant een oude garage in Amsterdam-Noord ombouwden tot een restaurant waar het sinds dag één elke avond bomvol zit; dit was nog lang voordat iedereen restaurants in garages of oude loodsen op godvergeten plekken opende.

De Nieuwe Jagers
In deze documentaire ontmoeten we de volgende generatie Nederlandse jagers en gaan we mee op illegale konijnenjacht in Amsterdam: